fbpx Insamling | Batterijakten

Insamling

Glöm inte tejpningen!

Batterijaktens insamlingsmoment är själva hjärtat i tävlingen,
och resultatet blir ett positivt och omedelbart avtryck på vår gemensamma miljö.

Delmomentet går ut på att eleverna ska samla in så mycket batterier de kan under den givna tävlingsperioden.
Momentet i sig består av tre steg:

1. INSAMLING 
Eleverna samlar batterier hemma, hos grannar och vänner och via dörrknackning i det egna närområdet. De tusen först anmälda klasserna kommer att få Batterijakten-märkta insamlingspåsar till alla elever.

2. TEJPNING 
Av säkerhetsskäl måste de insamlade batteriernas pluspoler tejpas. Eleverna i de tusen först anmälda klasserna kommer att tilldelas ark med batteritejp för detta ändamål. Om tejpen tar slut går det lika bra att använda vanlig hushållstejp.

3. INLÄMNING 
Batterierna lämnas in till valfri Clas Ohlson-butik eller på närmaste återvinningscentral. Eleverna kan själva lämna in batterier i närmaste Clas Ohlsson-butik där de får hjälp med vägning av personalen. I butiken uppger ni vilken klass och skola så kan personalen registrera batterivikten på er klass. Om ni inte har möjlighet att ta er till Clas Ohlsson kan ni lämna in batterier på valfri återvinningscentral. Om ni inte kan få hjälp att väga batterierna på er ÅVC kan ni göra detta själv på en personvåg/köksvåg eller liknande. Fota batterierna och lämna bilden till läraren, som sedan kan registrera antal kg på batterijaktens hemsida. Ni väljer själva hur ofta ni lämnar in batterier men vi rekommenderar starkt att ni delar upp tillfällena och lämnar oftare i mindre mängder, detta för att det ska bli enklare att hantera :)

Vilka batterier som är godkända och icke godkända i tävlingen hittar ni i FAQn i punkt 7.4 och 7.5.

Batterijaktens insamlingsmoment pågår mellan den 1 mars och den 31 mars. Klockan 11:59 stänger inlämningsmöjligheten.

Ladda ner information om hur du och din klass ska tänka kring säkerhet under insamlingen av batterier här:

Ladda ner PDF (202.3 KB)