Därför är elbilar populära

Marknaden för elbilar växer och efterfrågan ökar hela tiden. Låga drift- och servicekostnader lockar många att köpa en elbil. För att underlätta ägandet av en elbil är en laddbox väldigt bra att ha hemma.

Intresset för att köpa en elbil har ökat lavinartat den senaste tiden. Det beror inte minst på det nya skattereglerna som har gjort bensin- och dieselbilarna dyrare. En elbil kör helt och hållet på el och räckvidden varierar beroende på vilken bilmodell det handlar om. Räckvidden har dock blivit längre i och med att batteriet i bilarna har blivit större. Om du funderar på att köpa en elbil är det även värt att fundera om du ska installera en laddbox hemma. Det är nämligen mer förmånligt att ha en laddbox i hemmet. Ett tips är att investera i en laddbox telge energi för att du ska kunna ladda din elbil på ett säkert sätt. När du har en laddbox kan du ladda elbilen betydligt snabbare eftersom den har en högre kapacitet än ett vanligt uttag. Hur mycket du behöver ladda en elbil beror helt på hur mycket du kör med bilen.

Elbilar har låga driftkostnader

Fördelen med en elbil är att en sådan bil har låga driftkostnader vilket gör det attraktivt att äga en elbil. Dessutom kräver en elbil betydligt mindre service än en bil med förbränningsmotor. Det beror bland annat på att det finns mycket mindre lösa delar i en elbilsmotor. Det gör det helt enkelt billigare att äga en elbil. Däremot är inköpspriset dyrare men det har du med största sannolikhet snabbt tjänat in på de låga driftskostnaderna. Det går att köpa en begagnad elbil om du vill komma ner i pris lite. När du köper en begagnad elbil är det viktigt att kollar på bilens färddator för att se den faktiska räckvidden och hur mycket el bilen förbrukar.

Påverka räckvidden med din körstil

Det finns möjligheter att påverka räckvidden när du kör en elbil. En lugn och mjukare körstil drar mindre energi än häftiga accelerationer och tvära inbromsningar. Det som påverkar mest hur långt du tar dig med en elbil är hastigheten. Ju snabbare du kör desto snabbare tar elen slut.