Förenkla prissättningen inom B2B

Prissättning inom B2B kan vara väldigt komplext. Nu finns det ett sätt att underlätta prissättningen och samtidigt skapa grund för verksamhetsutveckling. Lär dig mer om CPQ och hur det kan hjälpa ditt företag blomstra.

Om du driver ett företag som jobbar B2B vet du att det där med prissättning inte alltid är det enklaste, särskilt inte om det är så att du erbjuder komplexa sammansättningar av produkter eller tjänster. Inget företag vill betala mer än vad det får ut av det du erbjuder samtidigt vill du hitta en balans där du varken säljer till över- eller underpriser. En smart metod: använd dig av ChessITs CPQ för att generera offerter, applicera rabatter baserat på produkter kunden köpt tidigare, addera tull- och fraktkostnader och mycket mer.

Öppna upp för en ny prissättningsstrategi

När du använder dig av CPQ tar du dig an en helt ny typ av prissättningsstrategi. En datoriserad lösning som enligt företagets specifikationer underlättar processer som tidigare tog mycket tid och möda i anspråk. Du kan optimera prissättningen enligt mängder av olika variabler. Exempelvis utifrån olika kundkategorier och målgrupper, läs mer här.

Effektivisera och undvik misstag

Att automatisera prissättning är också ett sätt att undvika pinsamma misstag. Det finns gott om historier där företag och organisationer betalat dyrt för tjänster som av en eller annan anledning uteblivit. Ett datoriserat CPQ-system underlättar inte bara för er internt, det kan också vara ett sätt att säkerställa att individuella ordrar inte försvinner i mängden.

Ny teknik för större framgångar

CPQ är en ny typ av teknik som som tillsammans med AI och CRM kan komma att revolutionera näringslivet. Det finns goda skäl att ta sig an tekniken bortom de uppenbara fördelarna de innebär för den dagliga verksamheten. I en studie som publicerades häromåret konstaterades att villighet att applicera ny teknik var en faktor som många framgångsrika företag har gemensamt. Det vill säga att bland de företag som lyckas bäst finns de som är mest benägna att dra fördel av det senaste inom teknisk utveckling.