Många fördelar med värmepump

Ett behagligt inomhusklimat året runt gör att vi trivs bättre i vårt hem. Kostnaden för att värma upp en bostad kan bli hög, särskilt kyliga vintrar. Därför gäller det att välja en uppvärmningskälla som ger rätt temperatur utan att tömma bankkontot.

Vid val av värmesystem finns det flera saker att tänka på. Hur varmt vill du ha det i bostaden? Hur mycket får uppvärmningen kosta ? Ett populärt val är att installera en värmepump i hemmet. På 20grader.se kan du läsa mer och beställa värmepump samt även få hjälp med installationen i ditt hem. En stor fördel med en värmepump är att den är relativt billig i inköp jämfört med många andra alternativ som exempelvis att borra för bergvärme.

Sänk elkostnaden med värmepump

Happy,Woman,Reading,Book,On,Couch,,Air,Conditioner,On,Wall,Eftersom elpriset kan gå upp och leda till stora kostnader är det viktigt att hålla koll på uppvärmningen. I ett normalstort hus hör just värmekostnaden ofta till en av de högsta utgifterna i hushållets budget. Den viktigaste åtgärden för att sänka kostnaden för uppvärmning är att se över värmesystemet. Att installera en värmepump går fort och investeringskostnaden går ofta att få tillbaka på relativt kort tid tack vare den lägre elkostnaden.

Se över fönster och inredning

För att minska din energianvändning är ett bra tips att se över vilka energitjuvar som finns. Kanske drar det kallt vid fönstren? Då är det läge att förbättra isoleringen av dem eller kanske till och med byta ut dem helt och hållet. Även möbleringen har betydelse för om ett hem känns varmt och skönt. Undvik att ställa möbler framför elementen och se till att värmepumpen är placerad centralt i bostaden. På så sätt sprids värmen bättre över en större yta.

Ett hem upplevs också som varmare och mer behagligt om golvet är skönt att gå på. Mjuka mattor över stora golvytor gör dig varmare om fötterna. Särskilt i sovrummet är det skönt att få starta dagen med att stiga upp på en matta istället för ett kallt golv. I vardagsrummet är ett bra tips att ha varma plädar nära till hands. På så sätt behöver du inte frysa när du sitter och myser i soffan på kvällarna.

Fördelar med värmepump

  • Sparar el och därmed minskar kostnaden för uppvärmning.
  • Behöver inga batterier.
  • Enkel installation jämfört med många andra alternativ.
  • Höjer värdet på bostaden.