Så stor miljöpåverkan har Bitcoin Mining

Bitcoin mining är en process som drar enorma mängder el. Det påverkar i dag miljön negativt tillsammans med annan digital teknik. Hela den digitala utvecklingen har en mörk baksida som klimatet får betala priset för.

Bitcoin mining är något som förbrukar väldigt mycket elektricitet. I runda slängar förbrukar bitcoin-nätverket lika mycket el som hela Finland. För att inte belasta miljön mer än nödvändigt är det bättre att du köper bitcoin från säkra handelsplatser istället för att ägna dig åt bitcoin mining själv. Om du vill handla bictoin är det bra att du läser på om hur kryptovalutan fungerar och känner till att kursen är väldigt volatil. Eftersom bitcoinkursen kan variera väldigt mycket på en dag, kolla därför in bitcoin kurs för att få veta det exakta priset. Det är också det kraftiga rörelserna som gör bitcoin populärt att investera i. På kort sikt går det att tjäna pengar på rörelserna som går upp och ner. Historiskt sett har bitcoin varit en lönsam investering även på lång sikt vilket lockar många till valutan. Bitcoin är en finansiell tillgång som har hög risk och därför är det viktigt att förstå vad som påverkar priset.

Investera i bitcoin

I samband med att bitcoin har blivit allt mer populärt har även bedragare hittat till kryptovalutornas värld. Därför ska du bara handla från handlare som är säkra och pålitliga. Det finns många handelsplatser som är ren och skär bluff. Många bedragare lyckas även påverka och lura människor att köpa bluffvalutor. Därför är det viktigt att vara insatt i vad du köper för något och var du gör det.

Digital teknik drar mycket energi

En bitcointransaktion genererar ungefär 350 kilo koldioxid vilket är ett lika stort klimatutsläpp som en persons flygresa över Europa. Men det är inte bara bitcoion mining som drar mycket energi. Video-streaming står för ungefär tre procent av världens totala energiförbrukning. Allt inom dagens digitala teknik drar väldigt mycket energi. När allt från gaming till digitala möten läggs ihop är det en enorm påfrestning på miljön. Ett steg i rätt riktning är att bitcoin mining och annan digital teknik förbrukar el från gröna källor.