Spekulationer om nya iPhone 12

Ryktena om nästa iPhone-modell har florerat ända sedan Apple lanserade sina senaste telefonmodeller hösten 2019. I oktober eller november är det dags, då kommer datagiganten presentera iPhone 12. I den här artikeln kan du läsa om några spekulationer om vad telefonen kommer att ha för prestanda och funktioner.

Det är ett stort event varje höst när Apple lanserar nya varianter av flaggskeppet iPhone. Just nu spekuleras det en hel del om hur Apples kommande iPhone 12 kommer att fungera, vilka funktioner den kommer att ha och hur den kommer att se ut. Bland annat spekuleras det i hög utsträckning om vilken typ av teknik tillverkaren kommer att använda för den nya telefonmodellens skärmar. Du kan köpa Iphone 12 skal på Phonelife redan nu, men exakt vad du kommer att stoppa i skalet när modellen väl släpps under hösten vet ingen med säkerhet ännu. Här följer i alla fall några av de mest trovärdiga ryktena.

En del nya grepp

NyTeknik rapporterar att nya iPhone 12 troligtvis kommer att utrustas med en 120 Hz-skärm. Förenklat uttryckt har det att göra med skärmens uppdateringsfrekvens; i praktiska termer innebär det att videoframställningen på skärmen kommer att vara mjukare än på tidigare modeller. Troligtvis kommer skärmen också vara den största någonsin för en iPhone. När det gäller vilka färger modellen kommer att lanseras i säger ryktena att de kommer vara samma som för iPhone 11, med undantag för att även en ny färg kommer att lanseras. Den nya färgen sägs ha fått namnet midnattsblå. Priset kommer enligt Expressen att ligga på drygt 6 000 kr för den billigaste varianten och strax över 12 000 för den dyraste. Det som ska skilja mellan de olika varianterna kommer framför allt att vara minnet.

Kraftfullare RAM-minne och avancerad AI-teknik

Andra rykten gör gällande att iPhone 12 kommer att ha betydligt mer RAM- och processorkraft än någonsin tidigare. Delvis kan det bero på att Apple utvecklat än mer avancerade algoritmer för ansiktsigenkänning och beräkningar som används för fotografering.

Kommer iPhone 12 ha 5G-kompabilitet?

En annan stor fråga som diskuteras en hel del är om nya iPhone kommer att hantera 5G. Nästa generations trådlösa nätverk rullas ju ut under 2020 och konkurrenter som Samsung lanserade mobilmodeller som hanterade det nya nätverket redan för ett drygt år sedan. Det kan tyckas självklart att Apple skulle utrusta iPhone 12 med 5G. Många spekulerade ett tag om det ändå skulle vara så att Apple avvaktade och valde att lansera iPhones med 5G-kapacitet först nästa år när nätverket förväntas ha rullats ut på allvar. Enligt Dagens Industri verkar det dock ändå som att den nya modellen kommer att ha kapacitet för 5G. Vanligtvis släpper Apple sina nya iPhone-modeller någon gång i september. I augusti meddelade datajätten dock att lanseringen det här året kommer att dröja ytterligare några veckor. Kanske får du se iPhone 12 någon gång i oktober eller november. Först då kan du också veta med säkerhet vad av det du läst om i den här artikeln verkligen kommer att infrias.