Så bra är en laddningsplatta

När du väl har vant dig med att ladda mobilen på en laddningsplatta kommer du aldrig att vilja använda en laddare med sladd igen. Har du mobilskal på telefonen ska du tänka på att välja ett tunt skal. Det gör laddningen mer effektiv och minskar risken att mobilen blir för varm.

Det kan låta trivialt att slippa sätta in en sladd i mobilen för att ladda den. Om du laddar mobilen någon gång per dag är du van vid det. Men när du väl börjar använda en laddningsplatta till telefonen kommer du tycka det är lika självklart som wi-fi istället för nätverkssladd till datorn. Förutom att det är superenkelt och att du slipper sladdar minskar slitaget på mobilens uttag avsevärt. Trots att det inte tar länge att koppla in en sladd för att ladda drar du dig för det eftersom du först måste leta reda på laddaren och sen sätta in den i ett uttag. Har du en laddningsplatta lägger du ner mobilen direkt där när du sätter dig vid skrivbordet. Det du ska tänka på när du laddar din mobil på en laddningsplatta är vad telefonen har för ett skal. Det flesta skalen fungerar bara det inte finns metall i skalet. Metall i ett mobilskal stör laddningen. Om du letar efter ett nytt mobilskal ska du kolla in https://techhuset.se/mobiltillbehor/ och vad som finns där. Material som plast, silikon och gummi fungerar på en laddningsplatta. Det finns dock några saker som du ska tänka på när du väljer mobilskal.

Tänk på:

  • Mobilskalet ökar avståndet mellan laddaren och telefonens batteri, laddningen kan då bli mindre effektiv.
  • Avståndet kan göra att mobilen blir varmare.
  • Välj ett skal som är mindre än 5 millimeter.
  • Mobilskalet kan göra att telefonen blir varmare, tänk att skalet är som en filt på telefonen.

Välj ett tunt skal

Om du orkar kan det vara bra att ta av skalet om du vet att du ska ladda telefonen en längre stund och inte ha telefonen under uppsikt. Har du uppsikt över mobilen kan du ladda med skalet på. Om du märker att telefonen alltid blir väldigt varm kan det vara värt att testa ett annat skal som är tunnare.