Framtiden är batteridrivna elbilar

Redan 1890 rullade de första elbilarna på vägarna och idag ser vi dem lite överallt. En bil som drivs på batteri är en innovation och den är här för att stanna – frågan är bara hur framtiden ser ut med elbilar på vägarna och hur det påverkar oss. 

Bilar som drivs på batterier har varit en utvecklingsprocess i många steg. Det är inte bara att byta ut alla bensinmotorer över en natt mot ett eldrivet batteri, utan samhället måste hinna anpassa sig. I Sverige finns det runt 2700 bensinstationer som ger dig möjlighet att tanka en bränsledriven bil, men hur många ladduttag finns det egentligen för elbilarna? Idag finns det nästan 1900 stycken men det var inte alls lika många för bara några år sen. Utvecklingen har gått fort och möjligheterna har blivit större för dem som väljer att köpa en elbil iställer för bensindriven. 

Ett miljösmart val

Varför har egentligen elbilar blivit ett sånt attraktivt val? Många väljer att prata negativt om elbilar för deras korta räckvidd, men det var ett påstående som var sant för några år sedan. Idag har elbilar relativt lång räckvidd och laddstolpar finns placerade lite varsomhelst, du är alltså inte bunden till att tanka bilen på en bensinstation. Elbilar är också ett miljösmart val med tanke på att de drivs på el och inte fossila bränslen och det är även ett mycket bekvämt alternativ eftersom de inte låter lika mycket som ett motordrivet fordon.